ЯК ДІЮТЬ АМІНОКИСЛОТИ НА РОСЛИНИ
26-03-2020
Рослини швидше і краще засвоюють натуральні α-амінокислоти оптично активної L- конфігурації, з яких будуються білки. Такі модифікації легко сприймаються рослинним організмом і швидко включаються в метаболізм як власні.
Тому при виробництві лінії PARTNER ENERGY використовуються саме L- амінокислоти природного походження.
L-LEUCINE (ЛЕЙЦИН) І L-ISOLEUCINE (ІЗОЛЕЙЦИН):
- підвищує стійкість до засолення (сольового стресу);
- покращує проростання пилку.
L-ASPARTIC ACID (АСПАРАГІНОВА КИСЛОТА):
- активізує проростання насіння;
- бере участь у метаболізмі амінокислот;
- джерело органічного азоту.
L-GLUTAMIC ACID (ГЛУТАМІНОВА КИСЛОТА):
- хороші властивості хелатора;
- стимулятор росту;
- активізує проростання насіння;
- сприяє відкриттю продихів;
- покращує запилення;
- попередник хлорофілу;
- попередник амінокислот;
- активатор механізмів стійкості до патогенів.
L-ARGININE (АРГІНІН):
- підвищує холодостійкість;
- стимулює синтез гормонів пов’язаних з цвітінням і плодоношенням;
- підсилює розвиток коренів;
- попередник поліамінів;
- підвищує стійкість до засолення.
L-PHENYLALANINE (ФЕНІЛАЛАНІН):
- активізує проростання насіння;
- попередник лігніну.
- α-Glycine (Гліцин) (оптично неактивний):
- хороші властивості хелатора;
- сприяє зростанню тканин;
- покращує смак плодів;
- попередник пірола (C4H5N) — ядро піролу складова частина хлорофілу, вітамін В12, цитохромів та інших біологічно активних сполук.
L-HISTIDINE (ГІСТИДИН):
- хороші властивоті хелатора;
- покращує дозрівання плодів;
- регулює відкриття продихів.
L-ALANINE (АЛАНІН):
- підвищує холодостійкість;
- стимулює синтез хлорофілу;
- покращує якість плодів;
- регулює вікриття продихів;
- підвищує стійкість до суховіїв і посухи.
L-TYROSINE (ТИРОЗИН):
- покращує проростання пилку.
L-LYSINE (ЛІЗИН):
- хороші властивості хелатора;
- стимуляція синтезу хлорофілу;
- активізує проростання насіння;
- покращує процеси запилення і запліднення;
- підвищує стійкість до суховіїв і посухи.
L-METHIONINE (МЕТІОНІН):
- активізує проростання насіння;
- стимулює виробництво етилену;
- покращує процеси запилення і запліднення;
- попередник чинників зростання;
- посилює ріст коренів;
- регулює відкриття продихів.
L-PROLINE (ПРОЛІН):
- антистресова дія;
- підвищує опірність до осмотичних стресів, регулює водний обмін в рослині;
- сприяє вікриттю продихів;
- підвищує вміст хлорофілу і фотосинтетичну здатність, покращує генеративний розвиток рослин;
- підвищує фертильність пилку і зав’язування плодів;
- покращує смак плодів;
- підсилює здатність насіння до проростання.
L-SERINE (СЕРІН):
- попередник ауксина;
- підвищує опірність стресовим впливам;
- покращує запилення і запліднення;
- освіта гумусових складів.
L-THREONINE (ТРЕОНІН):
- активізує проростання насіння;
- регулює механізм захисту під час стресу;
- підсилює процес гуміфікації.
L-VALINE (ВАЛІН):
- попередник ауксина;
- покращує якість плодів;
- підвищує стійкість до суховіїв і посухи;
- покращує формування насіння.
L-CYSTEINE (ЦИСТЕЇН):